Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Καλώς ορίσατε στα εγκαίνια της νέας ιστοσελίδας Ρεπουμπλικανοί στο Εξωτερικό. Ανυπομονούμε να σας παρέχουμε ειδήσεις σχετικές με τις δραστηριότητές μας για να καταψηφίσετε τον FATCA και να αντικαταστήσετε τη φορολόγηση βάσει ιθαγένειας με την εδαφική φορολόγηση, και ελπίζουμε να μας επισκέπτεστε συχνά για να ενημερώνεστε και να μοιράζεστε τις απόψεις σας μαζί μας.

Παρόλο που οι Ρεπουμπλικάνοι στο Εξωτερικό δεν είναι καινούργια οργάνωση, μπορεί να μοιάζει καινούργια σε εσάς. Οπότε, επιτρέψτε μου να εκμεταλλευτώ την δημιουργία αυτής της ιστοσελίδας για να σας συστηθούμε.

Οι Ρεπουμπλικανοί στο Εξωτερικό (RepublicansOverseas) είναι μια πολιτική οργάνωση που σχεδιάστηκε για να εκπροσωπήσει και να υπερασπιστεί τις ξεχωριστές ανησυχίες των Αμερικανών πέραν του Ατλαντικού. Η Ρεπουμπλικάνοι στο Εξωτερικό (RO) αποτελεί επίσης προϊόν έξυπνης πολιτικής επιχειρηματικότητας και καλής πολιτικής στρατηγικής. Το 2013, μια ομάδα διακεκριμένων ηγετών της Εθνικής Ρεπουμπλικανικής Επιτροπής (RNC) αναγνώρισε ότι τα εννέα εκατομμύρια Αμερικανών που δουλεύουν και εργάζονται στο εξωτερικό δεν είχαν κανέναν αντιπρόσωπο σε επίπεδο RNC. Έχοντας ως στόχο την αντιμετώπιση αυτής της έλλειψης αντιπροσώπησης και την παροχή μιας παγκόσμιας πατρίδας για τους Αμερικανούς που μοιράζονται θεμελιώδεις Ρεπουμπλικανικές αξίες, οι ηγέτες που δεσμεύτηκαν στην RNC ίδρυσαν τους Ρεπουμπλικανούς στο Εξωτερικό.

Τα τελευταία τρία χρόνια, οι Ρεπουμπλικανοί στο Εξωτερικό επικεντρώθηκαν σε δύο προβλήματα που επηρεάζουν σημαντικά τους Αμερικάνους πέραν του Ατλαντικού: Την επιβολή των FATCA/FBAR και τη φορολογία βάσει ιθαγένειας. Μαχόμαστε να εξαλείψουμε τον FATCA και την FBAR μέσω ενός συνδυασμού δικαστικών και νομοθετικών πράξεων, ενώ παράλληλα εργαζόμαστε στενά με την Επιτροπή του Προϋπολογισμού της Βουλής για να αναπτύξουμε ένα περιεκτικό σχέδιο για εδαφική φορολόγηση.

Στο δικαστικό μέτωπο, οι Ρεπουμπλικάνοι στο Εξωτερικό μήνυσαν το IRS εκ μέρους όλων των Αμερικανών πέραν του Ατλαντικού για τις οκτώ κατηγοριών συνταγματικές παραβιάσεις. Ο FATCA δεν παραβιάζει μόνο τα δικαιώματα ιδιωτικού απορρήτου, αλλά στερεί, επίσης, τους Αμερικάνους πέραν του Ατλαντικού από τις συνταγματικά κατοχυρωμένες προστασίες τους, όπωςτο πιθανό αίτιο, την χρήση εντάλματος έρευνας για τη συλλογή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, το τεκμήριο της αθωότητας, τη διεξαγωγή δίκης και την απαγόρευση σκληρής και ασυνήθιστης τιμωρίας.

Από πλευράς της νομοθεσίας, οι Ρεπουμπλικάνοι στο Εξωτερικό έχουν συντονίσει τη νομοθεσία περί «κατάργησης του FATCA» που εισήχθη στη Βουλή από το μέλος του Κογκρέσου Mark Meadows και στη Γερουσία από τον Γερουσιαστή RandPaul. Οι Ρεπουμπλικάνοι στο Εξωτερικό βοήθησαν επίσης να βρεθούν μάρτυρες για να καταθέσουν στις ακροάσεις της επιτροπής της Βουλής σχετικά με τη συνταγματικότητα του FATCA.

Για να αντικαταστήσουν τη φορολογία βάσει ιθαγένειας για τους Αμερικανούς του εξωτερικού, οι Ρεπουμπλικανοί στο Εξωτερικό ανέπτυξαν και υπέβαλαν πρόταση για την Τοπική Φορολόγηση των Ατόμων στην Επιτροπή του Προϋπολογισμού της Βουλής για να συμπεριληφθούν στο πακέτο φορολογικών μεταρρυθμίσεων του Προέδρου Τραμπ. Είναι σύμφωνη με την Εκτελεστική Διάταξη του Προέδρου Τραμπ να «επιτρέψει στις αμερικανικές εταιρείες να είναι ανταγωνιστικές με ξένες επιχειρήσεις σε εγχώριες και ξένες αγορές».

Η πρότασή μας για την Εδαφική Φορολογία για Ιδιώτες θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των αμερικανικών εταιρειών στις ξένες αγορές μειώνοντας το κόστος των ομογενών Αμερικανών εργαζομένων, επιτρέποντας έτσι στις εταιρείες να προσλαμβάνουν περισσότερους Αμερικανούς επαγγελματίες και διευθυντικά στελέχη για να εργαστούν στο εξωτερικό. Οι Αμερικανοί πέραν του Ατλαντικού είναι οι πιο αποτελεσματικοί υποστηρικτές και εξαγωγείς αμερικανικών προϊόντων και υπηρεσιών και οι αυξήσεις στις αμερικανικές εξαγωγές θα δημιουργήσουν περισσότερες θέσεις εργασίας εντός των ΗΠΑ.
Μαζί με την ισχυρή υπεράσπιση των θεμάτων, οι Ρεπουμπλικανοί στο Εξωτερικό δίνουν επίσης φωνή μέσα στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα στους Αμερικανούς που ζουν στο εξωτερικό. Τα ηγετικά στελέχη των RO και άλλα μέλη της Επιτροπής Πρέσβεων και Συμβούλων μπορούν να παρακολουθήσουν τις συνεδριάσεις της RNC καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους και ο Παγκόσμιος Πρόεδρος των RO παρέχει ενημερώσεις στις συναντήσεις της Συντηρητικής Συντονιστικής Επιτροπής της RNC.

Οι αξιωματούχοι των Ρεπουμπλικανών στο Εξωτερικό είναι οι κύριοι χορηγοί τριών ψηφισμάτων της RNC που απευθύνονται άμεσα στις ανησυχίες των Αμερικανών στο εξωτερικό: το ψήφισμα για την κατάργηση του FATCA, το ψήφισμα για την αντικατάσταση της φορολογίας που βασίζεται στην ιθαγένεια με τη φορολογία που βασίζεται στον τόπο κατοικίας (σήμερα «εδαφική φορολογία»), και το ψήφισμα που αντιτίθεται στα παγκόσμια κοινά πρότυπα αναφοράς OECDγια τον FATCA. Η Πλατφόρμα GOP 2016 περιελάμβανε το ψήφισμα της RNC εναντίον του FATCA και προωθούσε τη μετάβαση στην εδαφική φορολογία για τους ιδιώτες.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016, οι RO διοργάνωσαν τηλεδιάσκεψη με αρκετούς από τους Ρεπουμπλικάνους προεδρικούς υποψήφιους, συμπεριλαμβανομένων των γερουσιαστών Rand Paul, Ted Cruz και Marco Rubio. Αυτές οι τηλεδιασκέψεις περιελάμβαναν σύντομες ομιλίες των υποψηφίων ακολουθούμενες από ανοικτές συνεδρίες ερωτήσεων και απαντήσεων.

Κοιτάζοντας μπροστά, η αποστολή των Ρεπουμπλικανών στο Εξωτερικό είναι να εμπνεύσει τους εννέα εκατομμύρια Αμερικανούς που ζουν στο εξωτερικό να εμπλακούν πληρέστερα στην πολιτική διαδικασία των Η.Π.Α. μέσω της παροχής ενημέρωσης, πολιτικής έρευνας και υποστήριξης. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα συνταγματικά δικαιώματα των Αμερικανών στο εξωτερικό, εργαζόμενοι να καταργήσουμε τον FATCA και τη FBAR και να εφαρμόσουμε την Εδαφική Φορολογία για τους ιδιώτες. Θα υποστηρίξουμε επίσης τις προσπάθειες κερδίσουμε στην ψηφοφορία και να προστατεύσουμε την πλειοψηφία μας στη Βουλή και τη Γερουσία.

Θα συμμετάσχετε κι εσείς στον αγώνα μας για τα δικαιώματα των Αμερικανών στο εξωτερικό; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για να είστε ενήμεροι και να γίνετε μέλος των RO για να υποστηρίξετε τις προσπάθειές μας.

Ανυπομονούμε για ένα συναρπαστικό 2019 για τους Ρεπουμπλικανούς στο Εξωτερικό και ελπίζουμε ότι θα είστε μαζί μας.

Bruce Ash
Ο Πρόεδρος

Δείτε την ιδρυτική διακήρυξή του κόμματος μας εδώ.